Limuncello Colins

Collins je najvjerojatnije dobio ime prema barmenu koji je u 19. stoljeću radio u London's Limmer's Hotelu. Tom Collins se izvorno zvao Old Tom, prema jednom ginu koji se danas dosta teško pronalazi.

206

Limuncello Colins je izvrsna varijacija ovog popularnog pića, savršena za ljetne večeri i roštilje. Najbolje je unaprijed ga pripremiti u vrču i dekorirati čaše prije nego gosti dođu te ga samo dovršiti s mineralnom vodom ili soda vodom kada se svi okupe.

Ovaj put vam donosimo recept za vrč (cca 8 pića)
45 cl limoncella
35 cl gina
24 cl svježe ocijeđenog soka od limuna
50 cl svježe soda vode ili mineralne

Kako ga napraviti?

Ulijte limoncello, gin i sok od limuna u vrč. Pokrijte poklopcem i stavite u frižider kako bi se dobro rashladilo. Za dekoraciju čaša treba vam par kriški limuna, jako tanko narezanih. Jednostavno ih čvrsto stisnite uz unutarnji rub čaše, dodajte led i čaše stavite u frižider. Kada je cijela ekipa na broju, izvucite čaše, tekućinu u vrču promješajte i napunite ¾ svake čaše. Dodajte sode gotovo do vrha i dekorirajte sa stabiljkom mente.

Uživajte i osvježite sve goste ovim vrhunskim napitkom.

Cheers by Barmen.hr