Koktel Pina colada

2080

Poželite li ponekad pobijeći na neko daleko mjesto negdje na drugom kraju svijeta, gdje Vas nitko ne zna niti Vi ikoga znate? Promijeniti svoju okolinu, tempo i način života? Sad sigurno mislite čemu ovakva depresivna pitanja?! Heh… nekoliko puta sam se našla u nekoj takvoj sličnoj, možda čak i istoj situaciji, no kad sam shvatila da je to sve samo plod mašte i u biti nije toliko jednostavno uhvatila sam se već provjerenog alternativnog rješenja. O mojem ovotjednom prijedlogu koji će Vas navesti da mislima otputujete u neke luksuzne, tropske i atraktivne zemlje ne moram posebno i pretjerano pričati. Osim što je jedno od najpopularnijih pića na svijetu, gotovo je svim ženama omiljen koktel, a većini muškaraca se sviđa ali to ne žele priznati. Ipak su oni muškarci, osobe s gardom, stavom, frajeri itd itd… svašta još kažu o sebi, a to je ženskasto piće. Uf, koliko sam puta čula „Daj nam nešto jako i gorko, nećemo mi to slatko…“ da… hehe… sve su to samo priče. Vole oni i ovakve stvarčice, ali naravno – kad nitko ne gleda.

A priča koju možda niste znali ali smo zato tu mi ide ovako – nastala je na otoku Puerto Rico, a u prijevodu znači „ocijeđeni ananas“. Bitni sastanak pina colade je Kokosova krema. Na tržištu postoje već unaprijed pripremljene vrste, ali najbolje je napraviti svoju jer je čisti kokos u kremi dosta lako nabaviti. A kako bi ovo slatko zadovoljstvo pripremili unutar zidova svojeg vlastitog doma trebati će Vam:

Pina colada

2cl bijelog ruma
2cl tamnog ruma
2cl kokos sirup
Cream
Ananas sok

Sada znate sve što Vam je potrebno da budete umjetnici vlastitog puta makar se on odvijao daleko u Vašoj mašti. Odlutajte negdje daleko nošeni okusom ovog izvanrednog koktela. Priuštite sebi uživanje u njegovom slatkastom okusu, razvucite osmijeh na lice i odgovorite sami sebi na pitanje – zašto je Pina Colada jedno od najpopularnijih pića na svijetu?!

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari