A kratak uvod ovog koktela mogao bi ići ovako ‘ovo je koktel posvećen onome koga voliš’ ili ako pogledamo priču s druge strane (ipak medalja ima dvije strane) – ‘nakon nekoliko ovakvih koktela svi će vam izgledati dobro i svih ćete voljeti’
Stoga Vam ne preporučam da ovotjedno piće ispijate na radnom mjestu unedogled, ne zbog mene… nego da se Vi ne dovedete u neugodnu situaciju. Ne zaboravite da i zidovi imaju uši, a oko ‘Velikog brata’ prati Vas na svakom koraku ma da toga ni sami niste svjesni
No, da Vam ne nabijam paranoju, grižnju savijesti i ne dovodim Vas u situaciju što ste zadnjih par sati, dana, mjeseci… rekli i napravili u nastavku Vam donosim recepturu za ovaj izazovni koktel. Počastite svoje kolege… ZNAM da se neće naljutiti, a možda Vam i oproste sve ono što potiskuju duboko u sebi i čekaju priliku kada će Vam sve istrest u lice
Angel Face
3cl Gin
3cl BOLS Apricot Brandy
3cl Calvados
Promiješajte sve sastojke u shakeru s ledom i pretočite u koktel čašu. Kao dekoraciju koristite pola kriške jabuke. Okus ovog koktela je poprilično suh i trpak ali s dozom bademaste slatkoće pri kraju.
Malo dobre stare teorije velikih znalaca – Calvados je brandy napravljen od jabuka. Specijalitet Normandije u sjevernoj Francuskoj, destilira se od jabučnog vina koje mjesec dana fermentira, a zatim stari, katkad čak i do 40 godina. Calvados je poznat kao eau-de-vie de. cidre: ‘voda života od jabučnog vina’.
I za sam kraj – živjeli!!!
Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur
Komentari