Koktel 21

207

Prošlog smo tjedna proslavili 21. rođendan Libre. Marketinške agencije koja je zaslužna što smo i ovog ponedjeljka s Vama. Ovim putem koristim priliku da i službeno čestitam – pa… SRETAN VAM ROĐENDAN!! Pjevala bih sretan rođendan, ali me na žalost ne možete čuti… hehe, što je možda i bolje.  :) No uglavnom… vedar, sunčan dan i rođendanski party točno u podne. Poznate riječke „face“, poslovnjaci, estradnjaci, novinari, profesori, marketing stručnjaci, Kamov i mi… pokoja opeklina od sunca i 21. Da, koktel 21… posebna priča, nova kreacija, izuzetan okus… Za one hrabrije malčice alkohola, za one druge ipak ne. Trk po jogurt za kasnije (po priči naših starih rješava opekline u trenu) i povratak na Cont. I dok su neki svoje vrijeme za pauzu i marendu iskoristili odazvavši se na ovaj neobičan rođendan, te se vratili na svoja radna mjesta, vjerujem da su drugi uzeli slobodno popodne – pa kad se fešta neka se fešta sa stilom.
Hm, s obzirom da je proslava bila specifična i drugačija od drugih i ja Vam u današnji članak unosim malu promijenu. Ne želim Vam uskratiti recepturu jednog od koktela, stoga Vam donosim i onaj sa i onaj bez alkohola. A ono s čime smo nazdravljali napraviti ćete na sljedeći način:

21

4cl BOLS vodka
2cl BOLS raspberry
Sok brusnica

21BA (bez alkohola)

jagoda puree
sok brusnica
Sokovi naranča i ananas

Na Vama je da se odlučite koja Vam je varijanta draža i koji Vam sastojci više leže. Podijelit ću rado s Vama jednu zanimljivost koju sam čula ovoga vikenda – ne držim je kao potpuno pouzdanu iako s obzirom na dosadašnja saznanja o vodki zaista ima smisla i drži vodu – a kaže ovako; ukoliko piješ vodku ne osjeti se zadah po alkoholu… stoga – svi malo hrabriji, navalite u pauzi na osvježavajuću varijantu s malčice alkohola, ali nam javite kao povratnu informaciju reakciju šefa kada ste se vratili na radno mjesto. Nazovimo to nekakvim ‘mini’ istraživanjem.  :) I bez brige – ja ću reakciju svojih nadređenih vrlo rado podijeliti s Vama… pa zato sam i ovdje, zar ne?!

Uživajte u nadolazećim slobodnim danima, dobro se odmorite… ako imate mogućnosti povežite ih i opustite se u mini godišnjem odmoru. Nadam se da će biti lijepo vrijeme… a onda se ponovno čujemo u ponedjeljak sa nekom novom zanimljivom pričom…

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari