Kir Royal

537

Pripala mi je čast da danas na zadnji dan ove divne 2012. godine podijelim s Vama još jedno „pićence“ koje će nadam se nekima uljepšati ovu novogodišnju noć i ulazak u Novu 2013. godinu. Kada bi radila presjek stvari koje su se dogodile ili se nisu dogodile imala bi o čemu pisati danima. Dobra vijest je ta da smo ipak preživjeli naveliko najavljivani smak svijeta, i koliko toliko u punom sastavu uspijeli (neki više, neki manje) dogurati do samog kraja još jedne godine. Sutra smo jednu godinu stariji, jednu godinu pametniji i iskusniji i spremni ispraviti sve ono što smo u ovoj godini uspjeli zeznuti (ili možda ne). Isto tako od sutra stupaju na snagu novogodišnje odluke i fiskalne blagajne  Također nas uskoro očekuje veliki ulazak u zajedničku Europu i vrtoglavi preokreti iz dana u dan.

Ja neću previše duljiti jer isto kao i Vas i mene čeka brzinsko spremanje za ulazak u najluđu noć u godini. Želim Vam da Vam ova noć bude noć za pamćenje i da je provedete u dobrom i ugodnom društvu.

Ono što možete iskoristiti večeras, da nije komplicirano ali je atraktivno jest koktel naziva Kir Royal. Umjesto da u ponoć Novoj godini i novom početku nazdravite sa klasičnim šampanjcem, začinite ga likerom Creme de casis na ovaj način

Kir Royal
4cl Creme de cassis
Srebrna Radgonska Penina

Nadam se da će Vam iduća godina biti bolja i ispunjenija vedrinom i smijehom, da ćete zadovoljstvo pronaći u malim stvarima, da će svi oni bez posla pronaći posao, da će svi oni bez plaće dobiti ono što im pripada i što su zaradili, da će svi oni kojima je najavljen otkaz ostati na radnom mjestu, da ćete se više družiti sa svojim prijateljima, rodbinom i poznanicima, da će oni koji nisu zaljubljeni pronaći ljubav, da će oni zaljubljeni svoju očvrsnuti, neki se možda i udati, stvoriti obitelj ili povećati broj članova… i na samom kraju da će Vas zobići sve ono što je ružno, a ostvariti Vam se sve ono što je lijepo.

Sretna Vam Nova 2013.!
Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur

Komentari