Temperatura raste, prave ljetne vrućine stižu. Osim mora, osvježit će vas i posebna limunada, limunada s roštilja!
Napraviti je možete lako i brzo. Javite nam je li i vama ovaj sladak napitak postao omiljeno ljetno piće. Nema se što nadodati osim: Vrijeme je za limunadu, i roštilj!
Sastojci:
- 5 – 6 limuna
- 200 g šećera
- 1 litra vode
- kockice leda
Priprema:
- Prerežite limune te uronite polovice u šalicu šećera. Šećer ostavite na limunima kako bi ostali što bolje arome te stavite limune (šećerena strana prema dolje) na roštilj.
- Pecite ih na roštilju 5-8 minuta. Kada limun poprimi zlatno smeđu boju, gotov je i spreman za cijeđenje, no to, naravno, učinite nakon što se ohladi, da se ne opečete.
- Nakon što su se limuni ohladili, donesite vrč, sito i aparat za cijeđenje limuna. Ako nemate aparat za cijeđenje, lako ih možete ocijediti i ručno.
- Istisnite limunov sok, ulijte kroz sito u vrč te u limunadu dodajte vodu i još šećera ako vam je napitak još uvijek gorak pa sve dobro promiješajte.
- U limunadu s roštilja još ostaje dodati par kockica leda i limunada je hladna, slatka i gotova!
Komentari