Havanacuja

Piće tjedna

113

Svi smo se našli barem jednom u životu u situaciji ‘gluhog telefona’. S obzirom da i sama slabije čujem, našla sam se minimalno sto puta. Pogotovo bude neugodno kad vam osoba nešto kaže i zamolite ju da ponovi. Nakon što ponovi, vi opet: „Oprosti, što?“, i nakon što treći put ponovi, samo gledate njen izraz lica, jer naravno da opet niste čuli. I razmišljate si: ima osmijeh na licu, samo ću se nasmijat. Ili ako je tužan izraz, samo ću reći: ma bit će bolje.

Ali što se dogodi kad vam je postavljeno pitanje? Hahaha, i to se dogodilo. I onda opet idete improvizirat i odgovorite da. A osoba s druge strane vas pita: Šta da? Pitala sam te koliko je sati. Jednom prilikom, dok smo se vraćali doma, prijateljica je zvala taxi za više nas. I idemo prema autu, vozač naslonjen na auto pita: Šta vam nije hladno?, a prijateljica odgovara: Da, da, mi smo zvale taxi. To su sad osobne anegdote, vjerujem da ih i vi imate na bacanje.

Ali nema gluhog telefona kad je riječ o novim vijestima koje donosimo. Sretni smo i jedva čekamo četvrtak – zašto? Zato što se u organizaciji Udruge konobara i barmena Hrvatske održava natjecanje barmena! Ponosni smo i trudimo se iz godine u godinu iznjedriti čim veći broj barmena, ali ne želimo da ostanu zatvoreni unutar četiri zida, već da se za njih čuje! Zato dođite podržati naše barmene, nekima će ovo biti prvo natjecanje. Biti će svega, a najviše dobre zabave i smijeha. Ujedno vas pozivamo i da dođete probati novoosmišljene koktele koji će nas sve skupa barem u mislima odvesti u toplu, ljetnu, kubansku noć. Natjecanje će se održati s početkom u 18,00 sati, a lokacija na koju se morate uputiti je FactoRI bar (ex Garibaldi).
Svakako ću vas pozvati i na posljednje edukacije prije sezone koje započinju za dva tjedna. Ukoliko vas interesira miksanje finih koktela, ili možda radije želite postati stručnjak u pravljenju savršenog espressa i iscrtavanju raznih oblika po kavi, obratite nam se s povjerenjem.

Škola za bariste počinje 29. ožujka, Latte art tečaj održava se 02. travnja, dok Škola barmena započinje 03. travnja 2017. Kontaktirajte nas na vrijeme, jer je puno zainteresiranih, što nas izrazito veseli. Uz lijepo, toplo i sunčano vrijeme, ide jedan fini koktel.

HAVANACUJA
•4 cl Havana Club
•2 cl ODK Passion fruit puree
•15 cl Three Cents Ginger Beer

Ovaj koktel biti će dostupan u četvrtak na natjecanju, stoga se obavezno uputite put FactoRI bara kako biste okusili miks ovih finih sastojaka. A ukoliko se želite sami okušati u izradi, ubacite sve sastojke u čašu napunjenu ledom i promiješajte. Vidimo se u četvrtak!