Gold Strike

1514

A da nije zlato sve što sja uvjerila sam se proteklog vikenda ispijajući piće ukrašeno listićima pravog zlata. Znam da zvuči kao neka dobra povijesna priča i odmah Vam misli odlutaju na nekakve kraljevske dvore, ali ne izmišljam… vjerujte mi to postoji. I ja sam bila skeptična i u nevjerici, ipak se vodim onom da ne vjerujem dok ne vidim – i zaista sam vidjela i probala, postoji! Luksuzno, zanimljivo i novo… prigodno u svakoj prilici, sa svakim profilom ljudi. Kao zdravica u podne s prijateljima, nakon sastanka s kolegama ili kao zanosni gutljaj do dugo u noć. O čemu se zapravo radi?! Gold strike – već se iz samog naziva da naslutiti da je u igri nešto čudnovato i zanimljivo. A priča o tom zanosnom likeru ide ovako…

Gold strike još poznat i kao ‘Zlatna voda Danziga’ je liker od cimeta sa listićima 24K zlata koji datira još iz vremena Luja XIV. Sastoji se od kombinacije uvoznog šumskog bilja, sjemena i korijenja. Osnovni sastojak je narančina ili Curacao kora koja ima svrhu povezati sve komponente zajedno. Ispijanje listića zlata je bezopasno te predstavlja dio tradicije ispijanja Gold Strike-a. Ponekad se Bols Gold Strike naziva još i ‘mladenkine suze’ koje simboliziraju sitni listići zlata. Ovaj liker sadrži 50% alkohola, te s njime treba biti umjeren i pažljiv.
Osobno smatram da bi ovakvo nešto bilo grijeh pomiješati s ičim (nemojte mi zamjeriti na subjektivnosti)… stoga Vam ovoga puta ne predlažem nikakve kućne eksperimente. Jednostavno nabavite svoj primjerak Gold Strikea i uživajte dok vam zlatni listići klize niz grlo… Vjerujem da ste primjetili da je ovog ponedjeljka i moja priča nekako kraća – da, čak sam i ja ostala bez teksta, okus i osjećaj ispijanja je i više nego jedinstven. Ne dozvolite da sve ostane na mojim riječima, probajte – vidjet ćete da sam bila u pravu.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari