Gin Fizz

859

Jeste li spremni za novi ovotjedni koktel? ! Naravno da jeste, i ja pitam gluposti!

Nadam se da ste proslavili naš 1. rođendan… ako fešta i nije bila direktno namjenjena nama, valjda ste se okušali u miksanju nekog od koktela pa nas se barem na kratko sjetili… ako ništa od toga nije, ne zamjeram – još uvijek imate vremena. Već ste do sada mogli složiti svoju vlastitu koktel kartu, otvoriti koktel šank na pločniku pred kućom… potrebne su Vam – četiri cigle sa svake strane, dvije šire čvrste daske tj. po naški ‘tavaloni’, bijela plahta, i sva cuga koja Vam treba za koktele, nekoliko shakera i… ma šalim seeee… još uvijek koristim pozitivnu energiju postsezone pa mi svakakve ideje padaju napamet, ali ovu ideju iznad nikako… N – I – K – A – K – O ne korisitite u svojoj ulici.

No, bacimo se mi na posao kako mi nebi jos kakva spletka pala napamet. Danas sam se odlučila s vama podijeliti tajnu koktela koji se prvi put spominje 70-ih godina 19. st i tradicionalno se poslužuje u 11:30 sati ujutro (taman vrijeme marende – sad Vam je jasno zašto je ovaj koktel danas na repertoaru). Iako je sličan Collinsu, fizz se uvijek trese prije dodavanja sode. Bez obzira u koje vrijeme želite popiti piće, Gin fizz treba poslužiti odmah nakon pripremanja.

Hm, savjetujem Vam da pripazite kada u baru naručujete neki fizz zvučnog naziva jer se u nekim klasičnim recepitma koristi sirovo jaje da bi se na kraju dobilo više pjene. Ukoliko Vam se ne sviđa pomisao na sirovo jaje u piću, napomenite to barmenu. Receptura za ovaj koktel ‘taman u pravo vrijeme’ glasi ovako:

Gin fizz

4cl gin
2cl lemon juice
1cl sugar cane
soda

Kao dekoracija koristi se limun.

Idem iskoristiti ove stare barmene koji su u treningu da mi smiksaju jedan koktel dok se ja zabavljam s vama dok 26. ne krene nova škola, a s njom i novi miksevi… ako ništa drugo – stari dobri kokteli, smiksani rukama mladih novih barmena. Da napomenem, ovako usput – vidim da se koktel još mješa… s obzirom na jako veliki broj prijava za 1. Termin škole i popunjenost kapaciteta, odredili smo sljedeći termin Škole barmena, datum je 07.11.2011., prijave za taj termin su već počele… budite brzi, ne propuštajte priliku. Vrijeme leti…

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari