Emoji Cocktail

Piće tjedna

838

Još jedan ponedjeljak, još jedan novi radni tjedan, i još sto razloga za sreću. Probudila sam se ujutro izrazito dobre volje i odlučila sam to prenijeti na čim veći broj ljudi. Pogotovo jer je upravo danas Međunarodni dan sreće! Fascinantno kako mi sam pojam ‘sreća’ izmami osmijeh na lice.

Svi imamo svoje pokretače sreće – nekom je sreća duga, topla kupka, nekom će to biti kava s ekipom koju nisi dugo vidio. Mi ih možemo nabrojati nevjerojatno veliki broj (toliko sretnih ljudi na jednom radnom mjestu ). A posebno nas je obradovalo natjecanje koje se održalo u četvrtak u FactoRI baru.

Mladi barmeni zaista su dali sve od sebe što je rezultiralo genijalnom atmosferom i odličnim rezultatima. Kao i u svakom natjecanju, i ovdje smo morali izabrati tri najbolja (iako su nam svi bili odlični), te se tako peharima mogu pohvaliti Luka Jakšić za osvojeno 3. mjesto, Arman Peran 2. mjesto, dok je Juraj Krušlin proglašen najboljim te osvojio 1. mjesto. Bila je to odlična večer puna smijeha, finih koktela i odličnog društva.

A mi se vraćamo na temu s početka teksta. Sreća. Sad bih vas najradije svih posjela i pitala da s nama podijelite vaše razloge za sreću. Kad pričam o svojim razlozima za sreću, mogu ih nabrojati beskonačno puno. Ali stvarno. Obitelj, prijatelji, ljubav, privatni hobiji, prilike koje mi se pružaju, posao, slušanje omiljene glazbe i stavljanje pjesme na repeat dok mi ne dosadi (priznajte, svi ste se ovdje prepoznali), dolazak toplih vremena.. svi ti razlozi mi izmame osmijeh na lice, a vjerujem i vama.

Mogli bismo sad pričati i pričati, jer za mene sreća predstavlja male i jednostavne stvari koje nam upotpunjuju svaki dan, a da toga ponekad nismo ni svjesni. Zato, dragi moji, osmijeh na lice i sretan vam Međunarodni dan sreće! Zapravo, neka vam svaki dan bude dan za sreću! A nema boljeg načina za slaviti nego uz fini koktel.

EMOJI COCKTAIL
•4,5 cl bijelog ruma
•8 cl ODK puree kokos
•1 čajna žličica sirupa od agave
•1/2 iscijeđenog limuna
•1 bjelanjak

Sve sastojke ubacite u shaker. Dobro protresite, potom dodajte led, i opet protresite (upravo mi je u glavi pjesma ‘I like to move it, move it’). Procijedite u čašu, i nabacite osmijeh jer upravo ste kreirali još jedan razlog za sreću!
Update od nas: Škola za bariste je popunjena, a za Latte art tečaj je ostalo još samo jedno prazno mjesto. A posebno nam je drago što je Škola barmena probudila izrazito veliki interes i imamo popunjen dobar dio škole, zato nam se pridružite na vrijeme jer je ovo posljednja edukacija prije sezone. Živ’li!

Komentari