Eau de Lavender

Piće tjedna

94

Stalna potreba za slatkim. Svima nam je itekako poznata ta tema. A danas ću se osvrnuti na jedan slatki proizvod koji više nije korišten samo kao prehrambena namirnica, već se izrazito počeo koristiti i u liječenju, a riječ je o – medu. Med je pčelinji proizvod, a koriste ga od davnina.

Ujedno ga možemo nazvati i prvim slatkišom na svijetu. Ima izrazito puno ljekovitih svojstva, i vrlo je kvalitetna i hranjiva namirnica. Tijekom 2016. godine sve je veći broj barmena počeo koristiti sirupe, a uz to i med. Bogata mješavina slatkog nektara i prirodnog okusa čini med jačim od šećera i daje piću određenu aromu koja vam zagolica nepce. Med je stariji od alkoholnih pića, a korištenje meda u izradi koktela je odličan način da mu pružite divnu aromu i još finiji okus. Već se može naslutiti da ćemo danas onda pozornost posvetiti izradi koktela s medom.

EAU DE LAVENDER
4,5 cl Tequila
2 cl svježi limunov sok
2 cl sirupa od meda

-Dodati 5 šalica meda i 5 šalica vode u lončić. Što više meda koristite, sirup će biti gušći te jačeg okusa. Miješati dok se ne zgusne, te procijediti u staklenku i zatvoriti čvrsto s poklopcem.

1 bjelanjak
1 uštrcaj lavender bittera
Ubaciti sve sastojke u shaker i protresti, bez leda. Potom dodati led i ponovno protresti. Procijediti u rashlađenu coupe čašu, i ukrasiti s listom lavande.

Komentari