Cornelia

Koktel industrija je u stalnom rastu i konstantno napreduje. Pojavljivanje novih trendova nije ništa neobično, a najbitnije je pratiti ih. Ovoga puta donosimo pionira jednog od trendova – Cornelia.

120

Pojava raznovrsnog povrća i žitarica zapravo nije ništa neobično u svijetu koktela. Dapače, veliki dio alkoholne industrije koristi kukuruz i ostale žitarice za samu proizvodnju alkoholnih pića. Osim žitarica, u koktelima često nailazimo na razno povrće poput krastavaca, račica, rotkvica i sličnih kako bi se postigli specifični okusi koji će stvoriti novi trend. Ovoga puta je tu ulogu preuzeo kukuruz.
Donosimo vam pionira novog trenda, koktel inspiriran vjerovali ili ne, kukuruznom juhom.
Prvi puta se pojavio u baru Wallflower u New Yorku gdje je i dobio svoje prikladno ime. Baza koktela je mezcal a ostatak koji čini dobitnu kombinaciju je puree od kukuruza te dekoracija od par kapi ulja od bosiljka.
Glavni dežurni krivac za nastanak ovog koktela je Xavier Herit. Donosimo vam recept za koktel koji će ugodno iznenaditi svakog vašeg gosta.

Za jedan koktel potrebno vam je:
4 ml tequile
2 cl meskala
2 cl pirea od kukuruza
2 cl lime juice
2 cl sirupa od agave
Par kapi ulja od bosiljka

Princip izrade je sljedeći. Sve sastojke osim ulja ulijte u šejker i napunite ga ledom. Šejkajte dok god se svi segmenti dobro ne ohlade. Procijedite u čašu i dekorirajte sa par kapi ulja od bosiljka. Sada samo morate uživati.

Foto

Komentari