Coffee Cognac Cooler

229

kava konjak

Ovo nipošto nije piće koje preporučamo onima koji broje kalorije a da bi Vam olakšali odluku stavljamo recept koji je dovoljan za dvije doze da imate grižnju savjesti u dvoje.

Sa početkom jeseni počela je škola barista i škola barmena pa ovaj napitak smatramo idealnim načinom da ujedinimo njihova znanja. Predstavljamo vam Coffee Cognac Cooler koji je kombinacija izvrsnog koktela, ali može biti i zgodan desert za vaše goste.

Ovo fino piće zasladit će vam dan sa svojih 6 sastojaka, dakle, da ne odugovlačimo, prenosimo vam recept (za 2 pića):

250 ml hladne crne kave
80 ml cognac
50 ml likera od kave
50 ml vrhnja (što masnije to bolje)
10 ml/ 2 žlice šećera
2 žlice sladoleda od kave

Način pripreme je vrlo jednostavan, sve sastojke osim sladoleda pomješajte skupa u shakeru sa više leda, poslužite u visokim čašama te na kraju polako dodajte po žlicu sladoleda u svaku. Naravno, ukoliko ne volite sladoled od kave, uvijek ga možete zamijeniti sa nekim koji Vam više odgovara. Nakon što ste stavili sladoled u čaše, dekorirajte krupno naribanom crnom čokoladom i ne zaboravite poslužiti sa visokom žlicom.

Smatramo da će ovo piće zasladiti, oduševiti i motivirati naše nove učenike barmene i bariste, a za sve Vas koji bi možda htjeli naučiti i degustirati još više koktela imamo mali podsjetnik: upisi u školu barmena traju do 24.11.2014., slobodno nas kontaktirajte i pridružite nam se

Komentari