Clover club cocktail

Piće tjedna

128

Nedavno sam bila s frendicom na kavi, i pridružila nam se jedna njena poznanica… i na njen upit gdje radim, dočekala me reakcija: ajme, pa blago ti se! Pa zakon, pa šta nije to ono kad žonglirate s bocama i rigate vatru?? I rekla sam joj da je to jedan dio edukacije koji pružamo u našoj školi, i da se ja s tim ne bavim. Zasad.

Zapravo se divim kolegama koji to rade. Ja bi vjerojatno završila u KBC – u s opeklinama 3. stupnja. Zapravo me iznenadilo da žena zna za to. Jer kad god spomenem flair bartending – šta? To nešto za jest? I zapravo mi je došlo na pamet da flair bartending kao jednu genijalnu i zabavnu kategoriju treba približit publici. Flair bartending je 10 % talenta i 90 % vježbe. To je vještina pripreme koktela uz animaciju i show. Barmen može animirati gosta sa apsolutno svime što se koristi u baru. Flair zahtjeva puno vježbe, predanosti i volje, a to se može naći samo kod pravih zaljubljenika u boce i show. Sve se češće počeo primijenjivati na raznim eventima i manifestacijama. I da, u to spada žongliranje bocama i riganje vatre.
Eto, to je ponešto o flairu u kratkim crticama. Za detaljniji opis slobodno se uputite na našu stranicu barmen.hr. Bit će nam i više nego drago.

Kraj je tjedna, a tjedan je proletio. Ne znam je li to zbog toplog sunčanog vremena, iščekivanja proljeća i ljeta, ili čisto jer uživamo u momentu pa nam vrijeme leti. Ili spoj svega navedenoga. Bilo kako bilo, lijepo nam je. A još ljepše kad možemo uživati u trenu sa finim koktelčićem. Pošto naši barmeni moraju vježbati, možete nam se pridružiti na degustacijama već ovu subotu, 28.01.2017. Znamo gdje ovo vodi, je li tako?

CLOVER CLUB COCKTAIL
6 cl Plymouth gin
1 bjelanjak
1,5 cl svježi limunov sok
1,5 cl ODK sirup od maline
3 maline za ukras

Dodati sve sastojke u shaker i napuniti ledom. Protresti i procijediti u rashlađenu cocktail čašu. Ukrasiti sa tri maline.

Source

Komentari