Caffè Vermouth

139

Jel’ se i Vama bilo teško ustati jutros nakon što ste čuli žamor kiše?! Meni je… i osim što mi se svaki ponedjeljak teško dignuti jer je ponedjeljak, čim čujem ovakvo vrijeme dođe mi da se okrenem na drugu stranu, isključim sve što zvoni i svira i probudim se kada zasja sunce. Ali nije na meni da biram, tako da ću se prestati žaliti (kad – tad… uvjerena sam u to) i nastaviti raditi.

Jeste li uspjeli uhvatiti ovog vikenda koju od naših zvjezdica u Rijeci?! Ipak je Porin doveo sve poznate face u naš mali grad, i omogućio nam da se barem na jedan dan osjećamo ko’ Hollywood…. osjećaj je fantastičan, zar ne?! Morate se složiti iako to možda i ne mislite, ali barem je Rijeku na nacionalnoj razini popeo za stepenicu više – i hvala mu na tome!

Pa da se držimo tog Hollywoodskog štiha, današnje piće tjedna biti će fancy, luksuzno, kremasto, originalno i sofisticirano. Vjerujem da se većina Vas slaže da i nije neka fora kavu ispijat sam tako da je receptura za današnje piće tjedna Caffè Vermouth namijenjena za pripremu dva napitka.

Caffè Vermouth
12 cl Vermouth
6 cl jake hladne crne kave (espresso)
3 cl vrućeg mlijeka
1 cl šećernog sirupa

Sve sastojke dobro prošejkajte i pretočite u koktel čašu. Kao dekoraciju koristite nekoliko zrna kave.

Ja sam svoje napravila, na Vama je sada da iznenadite partnera/partnericu, prijatelja/prijateljicu, kolegu/kolegicu i umjesto svakodnevne kave pripremite ovaj elegantni napitak – sigurna sam da će oduševljenje biti obostrano!

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur

Komentari