Bronx

364

Ja se još uvijek oporavljam od dočeka, a Vi?! Gdje ste bili? Kako ste se proveli?! Znam da sva ova pitanja nisu opravdanje da Vas i ovog tjedna počastim jednom finom mješavinom te Vam ujedno poželim sve najbolje u Novoj 2012. Godini.

I ove je godine dug put pred nama… polako ali sigurno koračamo kroz godinu vodeći se onom da je samo nebo granica. Ovo je prvi korak u 2012., korak koji nam otvara vrata u nova, neistražena područja koktela, shootera i pića općenito.

Kao što sam Već na početku rekla, i danas ću Vam predstaviti jedno novo piće kojim možete počastiti sebe i svoje najdraže. Ovaj koktel stvorio je posljednji barmen hotela Waldorf Astoria u NY, Johnny Solon 1906. godine. Koktel nosi ime Bronx. Johnnye je očito dobio inspiraciju nakon posjeta zoološkom vrtu u Bronxu. U početku se posluživao čisto u koktel čaši, ali je jednako ukusan u old fashioned čaši napunjenoj do ¾ razlomljenim ledom.

Za Bronx Vam je potrebno:
4cl gin
1cl vermouth rosso
1cl vermouth dry
1cl orange juice

Vermouth, suho i slatko aromatizirani vino jedno je od najpopularnijih aromatiziranih vina. Aromatizirana vina su u početku bila kisela vina zaslađena medom i biljem kako bi ih bilo lakše popiti. Općenito su prilično slatka, uz visok omjer mistelle.

A sada se pripremite za nadolazeći produženi vikend. Iskoristite ga maksimalno kada već za to imate priliku.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari