Boat Drink

132

Orkanska bura… zatvorene ceste… prekid trajektnih i katamaranskih linija… s jedne strane blago Vama koji ste ostali zatočeni na nekom otoku jer još malo odmarate (nadam se da vaši šefovi za to imaju razumijevanja), a s druge strane ako ste imali nešto bitno za obaviti u nekom drugom gradu lijepe nam naše – jao meniiii!!! Nadam se da ćete pronaći načina da to ili odgodite ili možda ipak stignete danas tokom dana ako ovo (ne)vrijeme bar malčice popusti.

Informacija iz prve ruke – po riječkoj zaobilaznici vozi se 20 km/h… taman idealno za razgledavanje prirodnih ljepota našega grada. Ako nikad niste imali priliku prošetati zaobilaznicom (Ok, vjerujem da većina Vas nije, a zašto i bi?!) danas to možete učiniti s Vašim limenim ljubimcem. U biti ne znam što bih Vam savjetovala… moj put do radnog mjesta jutros je bio poprilično dramatičan i trajao je duplo duže nego uobičajeno. Napravim korak naprijed, a bura me vrati dva nazad… i tako cijelim putem… usput izgubim 15-ak minuta pokušavajući iz oka izvući sve ove leteće mrvice, izbjeći pokoju nestašnu grančicu, skupiti sunčane naočale koje su mi s nosa poletjele na drugi kraj ceste (Hvala onom divnom vozaču koji je stao i nije ih pregazio – još ma dobrih ljudi!), napokon se dočepam ureda kad ono – metalna reklama sa zida susjedne zgrade točno pred našim vratima, hm… nad glavom mi upitnik velik k’o kuća, ali zanemarimo sve to – sada sam na sigurnom.

Inspirirana svim onim prekinutim prekomorskim linijama, i totalnim kaosom na moru, donosim Vam kratki Boat Drink u nadi da će se ubrzo sve vratiti u normalu!

Boat Drink
1 cl Bols Vanilla
3 cl Bols vodka
1 cl Svježe iscijeđenog limunovog soka
Malo šećernog sirupa

Sve to dobro prošejkajte zajedno s ledom, ulijte u shooter čašu i popijte naiskap.

Nazdravimo da nam sva plovila brzo zaplove, da nam turisti sretno stignu na naše predivno more, da Vi koji odlazite ne ostanete predugo zatočeni u gužvama, da posao ne pati i da se napokon sve stabilizira!!!

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur

Komentari