Bloomsbury Fizz

Piće tjedna

113

Znaš ono kad izađeš u subotu, i onda poslije izlaska odspavaš nekih 5 sati, i nedjelja ti proleti, sutradan je ponedjeljak i moraš radit i ne možeš pošteno nadoknadit propušteni san od subote? E pa, još uvijek me drži taj osjećaj. Circle of life. Mislim da sam se zadnji put pošteno naspavala kad sam bila u maminom trbuhu. A možda mi ni tih devet mjeseci nije bilo dosta. A kad smo kod devet mjeseci, imam osjećaj da zima već toliko traje.

Bura, snijeg, led, malo sunca… znam, znam: kad će više to ljeto!? Znam da biste radije sada htjeli da gledate na sat i čekate kraj radnog vremena kako biste odjurili na more, popili hladno osvježavajuće piće i chillali na suncu koje će polako početi nestajat tek oko 21 navečer.. ali, još nije vrijeme. Radije obuci najdražu pletenu toplu majicu, navuci čizmice i guštaj u toplim prostorima. A znam da bismo najradije mijenjali vrijeme prema našim potrebama.. ej, danas mi se nose kratke hlačice i crna kratka majica.. a danas bi htjela pletenu toplu majicu i tajice.. e, kad bi barem bilo tako lako.. sve žene bi bile sretnije. Kako je Eric Clapton to lijepo otpjevao: „baby, if I could change the world.“ Svaki dan bi mijenjala svijet i klimu.:)

No, vratimo se mi u stvarnost. Bez obzira na to što je hladno. Treba uživati u svakom trenutku i znati ga dobro iskoristiti. Makar to bilo na poslu, uvijek postoji način da razveseliš kolege. Na faksu potpiši kolegu/kolegicu ako vidiš da ih nema na predavanju. Nasmiješi se slučajnom prolazniku. Možda mu baš uljepšaš dan. Ili zovi nekog koga dugo nisi vidio na cugu/kavu. Ili im jednostavno ti sam napravi neko fino piće kojim ćeš dozvati sunce. 

BLOOMSBURY FIZZ
3,5 cl Gin
1 cl soka od limuna
1 cl šećernog sirupa
0,5 cl puree od maline
0,5 cl bjelanjka
Club soda

Dodati sve sastojke osim sode u shaker i napuniti ledom. Protresti i iscijediti u highball čašu punjenu svježim kockama leda. Preliti sodom i ukrasiti svježim malinama.
Sunce, dođiii!

Photo

Komentari