Bloody Mary za Halloween

310

Halloween, Noć vještica ili kako želite nam je pred vratima. I kako je već tradicionalno rezbarenje bundeva i spravljanje raznih kombinacija ukusne hrane od istih, isto je tako već postalo tradicionalno odraditi dobar izlazak ili organizirati ludu kućnu zabavu na ovu najstrašniju noć u godini. Mi smo ovako jedan dosta prilagodljiv narod, volimo se malo ‘amerikanizirati’ tako da smo i slavlje noći uoči Svih Svetih u potpunosti preuzeli. Pa kakav je to Halloween bez morbidnih motiva, kostura, vještica, ‘scary’ looka, paučine, paukova, krvi i ostalog… Naravno, dress code je obavezan – bez toga u srijedu ne izlazite iz kuće

A znate kako kažu – ‘Kud svi tud i mali Mujo’, pa eto… i ja ću se prilagoditi pa ću danas s Vama podijeliti jedan strašni napitak, koji će sigurno oduševiti sve Vaše prijatelje i učiniti noć vještica još strašnijom, kako i mora biti… Jeste li čuli za Bloody Mary? Vjerujem da jeste i da Vam se na samu pomisao diže kosa na glavi, vrte leptirići u trbuhu i pomalo curi slina…. i neka Vam J Naime mjesto rođenja ovog klasičnog pića bilo je u Parizu u Harry’s New York baru 1921. godine kada je barmen Fernand ”Pete” Petiot  pomješao sok od rajčica, vodku, sol, papar i worcestershire umak. Premda kombinacija vodke i rajčice nije bila nova, naziv jest. Prema mnogim pričama, Petiot je svoje piće tako nazvao u čast hollywoodske glumice Marry Pickford.

Bloody Mary                      

4cl vodka

6cl soka od rajčice

2cl lemon juice

1dash worcestershire umaka

tabasco, sol i papar

Kao dekoraciju koristite celer.

 

 

 

 
Prednost ovog koktela pred mnogim drugim koktelima ubrzo dolazi do izražaja — može se piti u svako doba dana! Stoga ukoliko Noć vještica započne malo ranije u srijedu, ili završi malo kasnije u četvrtak ili možda u petak bez brige, ovaj tjedan smo u potpunosti spremni za tu situaciju.

Ja kažem živili i želim Vam dobar provod na najstrašniju noć u godini!

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur

Komentari