Between the sheets

Piće tjedna

108

Svi znamo ono razočaranje kad 21. u mjesecu prebiremo novac po novčaniku i smišljamo plan kojim ćemo sačuvati tih zadnjih 500 kn. Kao da prije šest dana nije sjela plaća. Svi smo bili u toj situaciji barem jednom u životu. Divim se ljudima koji kažu da je novac ovdje da se troši, bez problema pohode sve događaje, i još im ostane na računu do sljedeće plaće. Kako?! Kako bi poznati splitski reperi otpjevali: Otkrij nam tajnu, što ne kupuje se novcem… Uvijek kažem sama sebi ovaj put ću paziti, i stvarno se trudim. Ali uvijek postoji onaj ali. Ali Emin rođendan, ali godišnjica, ali ovo, ali ono.. I kad se svi ti ‘ali’ skupe, dođemo do jednom ogromnog ALI gdje shvatim da sam stvarno prekrdašila. Poznat osjećaj? Pa dolazimo do onog dobrog dijela, gdje dijelim dobronamjerne savjete kako opstati sa cijelom plaćom kroz mjesec dana.

Dosta impulzivne kupnje. Ako vidite nešto fora, kao ja recimo neki dan divnu veliku kriglu na Homera Simpsona bez koje stvarno mogu preživjeti (možda), pričekajte dan-dva i vidite ako će vam se to nešto svidjeti i nakon par dana. Ako se uopće budete sjetili da ste nešto htjeli kupiti. A ukoliko i dalje mislite na to, onda ‘nek ide život’ i zadovoljite si dušu tom malom kupnjom. Izbjegavajte stalne odlaske u fast food, pizzerije.. Ne samo da će vam novčanik biti zahvalan, već i tijelo. I imat ćete kunu više za sastojke za fini koktel. Lijepo dođete doma s posla, obavite svu rutinu koju imate i sa koktelom u ruci posjednete se na terasu ili balkon. Odmah mi misli odlutaju na proljetne dane koji samo što nisu stigli..

Najdraži dio su mi one proljetne večeri kad još uvijek nije toliko toplo, ali dovoljno da možete sjediti na svježem zraku, guštati prije spavanja, ćaskati s vama najdražom osobom.. jesam li spomenula da uz sve to imate koktel kraj sebe?

BETWEEN THE SHEETS
3 cl konjaka
3 cl likera od naranče
3 cl ruma
0,7 cl svježeg soka od limuna
Dodajte sve sastojke u shaker i napunite ledom. Protresite i procijedite u ohlađenu koktel

Komentari