B.B.C.

667

I sezona kupanja je otvorena! Hm… ne znam da li da Vam preopručim ili ne, ali u svakom slučaju sunčanje nemojte propustiti. Ovo je idealno vrijeme da na prirodan način poradite na svom osunčanom tenu i pripremite se za ljeto. More je još uvijek malčice hladno, barem za moj ‘gušt’, iako idealno za one malo hrabrije. Ali odlazak na koktelčić u ugodnom društvu u kafić na samoj plaži, uživanje u suncu i dugotrajnoj ‘čakuli’, e to je po mom guštu. No da ne duljim i ne zamaram Vas sa nepotrebnim informacijama bacit ću se na posao. Kao i svakog tjedna, ‘žrtvovala’ sam se i za Vas isprobala jedno novo piće. Nekima novo, nekima već poznato… ali ukoliko ste se uvijek pitali kako dobar B.B.C. napraviti u okrilju svog doma u retku ispod donosim Vam recepturu.

B.B.C.
4cl Bailey’s
2cl kokos sirup
4cl cream
½ banane
Sok od ananasa
koktel posuti sa muškatnim oraščićem

Osim vrhunskog performasa i izuzetnog flaira prilikom pripreme ovog koktela, moram priznati da je dečko zaista u treningu, od barmena sam uspjela izvući podatak da je puni naziv ovog koktela Bailey’s Banana Colada (ima nekog smisla – zar ne?!) te da je karakteristično za sve colade da u recepturi sadrže kokos, cream i ananas. Vjerujem da nema smisla zamarati Vas informacijama o pojedinim sastojcima, jer osim toga što ste već sa većinom (ako ne i svima) susreli, ne želim trošiti Vaše (a ni svoje) dragocijeno vrijeme koje možete iskoristiti ispijajući koktel na nekoj osunčanoj terasi uživajući u prekrasnim, sunčanim, proljetnim danima.

P.S. Ukoliko ipak ne nađete vremena preko tjedna opustiti se uz egzotične okuse koktela, ovim Vas putem pozivam da u petak 27.05.2011. prisustvujete BOLS Junior barmen Cup-u u Malom Café-u na Korzu s početkom u 17:00 sati, podržite natjecanje barmena, budete dio vrhunske zabave i uplovite u vikend s neodoljivim okusima šarenih koktela.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari