Apple Martini

1050

apple martini

On je jedan od koktela na ljestvici „10 najpopularnijih koktela današnjice“, a ukoliko vas zanima koji su ostali možete pročitati na našoj internetskoj stranici.

Dakle, popularni Appletini je trendi koktel koji svoju popularnost duguje dodavanju posebnog štiha klasičnom Dry Martiniju. Glavna razlika je da osnovicu ovog pića čini vodka a ne gin. Dodavanje likera od jabuke daje mu specifičan slatko kiselkasti okus, a neizostavni dio je završnih nekoliko kapi soka limete. Dekoracija je obično kriškica jabuke kako bi se razlikovao od klasičnog martinija koji se poslužuje u istoj čaši. Appletini je najdraže piće Conana O’Briena, popularnog Američkog TV voditelja. Popularnost appletinija je drastično porasla kada se počeo pojavljivati u popularnim serijama i brojnim filmovima, a 2007. godine je bio žarište Disney-jevog filma Enchanted, gdje je verzija koktela spravljena sa otrovnim jabukama zamjenila klasičnu priču sa otrovnom jabukom.

Da ne duljimo sa pričom, donosimo vam recept kako bi se mogli osladiti ovim mega – popularnim koktelom

Sastojci koji su vam potrebni:
Kockice leda
6 cl vodke
3 cl likera ili rakije od jabuke
1 žličica pirea od jabuke
Prstohvat mljevenog cimeta
Malo soka od limete

Priprema je izrazito jednostavna što vjerojatno pridonosi njegovoj popularnosti i primjeni u domaćinstvima i barovima. Sve sastojke, dakle kockice leda, vodku, liker (rakiju) od jabuke, pire od jabuke, te cimet stavite skupa u šejker i dobro promješajte. U međuvremenu dobro ohladite martini čaše i u njih procjedite Vaš appletini, dekorirajte sa kriškicama jabuke i uživajte

Komentari