Aperol Spritz

2991

aperol-spritzKako je divno bilo jutros otvoriti oči i vidjeti da vani sve blješti od sunca! Nakon nekog vremena što nam je bilo tmurno i kišno (i mnogima pokvarilo prvomajske planove ) Konačno, je došlo i sunce Ne ljutimo se, za njega nikad nije kasno.

Prošlog tjedna na repetoaru je bio koktelčić za mamurnost tj. za izbijanje klina, ako se dobro sjećam da sam tako rekla ovoga tjedna idemo dalje sa koktelčićima koji imaju zanimljive pričice vezane uz svoju povijest i svoj nastanak.

Danas je popularniji nego ikada. Više od 60 godina to miješano piće savršeno narančaste boje svakodnevno se može vidjeti u gotovo svakom talijanskom caffeu gdje je ispijanje tog koktela svakodnevni ritual i dio kulture. Kod nas je ovaj koktel uzlet popularnosti doživio prije pet godina! Koktel se sastoji od 3 sastojka, ima samo 11% alkohola i poznat je po svojoj osvježavajućoj strukturi… (ovoga puta sam sigurna da i dalje ne znate o kojem je koktelu riječ )

Postoje različiti načini kako se taj koktel može poslužiti i dekorirati što ovisi o regiji u kojoj se poslužuje kao i o preferencijama barmena To je jedan od rijetkih koktela koji je izrazito demokratičan što znači da ga vole svi društveni slojevi! Često se može vidjeti kako ga mladi na nekom trgu ispijaju iz plastičnih čaša, dok ga u susjedstvu iz kristalnih čaša ispija elita.

Neću Vas više držati u neizvjesnosti Riječ je o koktelu Aperol Spritz!
3cl prosecca
2cl Aperola
1cl gazirane mineralne vode

Pripremiti ga je izrazito jednostavno U čašu stavite led i ulijte prosecco. Potom dodajte Aperol pa mineralnu vodu. Na kraju ukrasite kriškom naranče!

Izrazito osvježavajuće Nadam se da će nam trebati od danas pa do kraja ljeta!

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske, Kristina Mican.

Komentari