Alkoskop – Rak

Stigao je mjesec naših račica i rakova, a Barmen.hr po običaju donosi savršeno piće za njih kako bi rođendane proveli u što boljoj atmosferi. No da bi znali procijeniti koktel koji je idealan za njih moramo ih malo bolje upoznati.

761

Rakovi su na prvom mjestu obiteljski i kućni tipovi. Vole dom, obitelj i djecu i uhodani svakodnevni ritam odnosno rutinu. Njihovo raspoloženje može varirati od jednog trenutka do drugog. Privrženi su ljudima koji ih okružuju i za njih je odanost baza na kojoj sve funkcionira. Rakovi su izrazito empatična stvorenja i često tuđe probleme i osjećaje shvaćaju kao osobne pa se može desiti da jedan rak ili račica preuzme sve patnje ovog svijeta na sebe. Rakovi imaju smisao za publicitet ali ne teže slavi, iako ni ne zaziru od nje.

U ljubavi su rakovi tajanstveni i osjećajni. Dok su slobodni imaju stalnu potrebu za promjenama i avanturama, ali jednom kada uđu u vezu izrazito su vjerni, poprilično ljubomorni i skrivaju emocije. Ako se vaš partner ili partnerica rak naljuti na vas, razlog ćete iz njih morati čupati kliještima. U svom partneru traže razumijevanje i snagu. Rak je partner koji voli obitelj i brak i teži ka tome da to traje cijeli život. Ako pokušavate zavesti raka ili račicu, sve što vam treba je prigušeno svjetlo, prigodna glazba i boca vina.

Muški rakovi često su vezani za svoju majku cijeli život. Nisu nužno pretjerano vjerni i često se više puta žene, ali o svojoj djeci se brinu bezuvjetno. Novcem raspolažu strogo, proračunato i odgovorno. Veliki su sladokusci tako da ih se može osvojiti finim kolačem, a ni po pitanju ostale hrane nisu pretjerano izbirljivi.

Žena račica je ipak malo opreznija kome daje svoje srce. Ljude koji su joj bliski štiti svom snagom. Vrlo je erotična ali treba joj puno ljubavi kako bi se taj dio probudio. Najbitnije joj je povjerenje, jednom kada ga zadobijete dobiti ćete njezinu ljubavi i sigurnost. Ona je ta koja čini dom domom, a obično muškarac koji se u tom domu nađe nikada ne poželi otići.

Ako vam je rak prijatelj, imate sreće, oni su tip osobe koji bi za vas stavio ruku u vatru. Istina, nekada ih je teško razumjeti ali su svakako osobe od povjerenja, i prvi koji će vam priskočiti u pomoć. Malo su previše empatični tako da probleme svojih prijatelja često shvaćaju kao svoje.

Što se tiče posla i karijere, koliko su osjetljivi, toliko su i uporni. Kada se nešto od njih očekuje da naprave, oni će to i napraviti i to vrlo uspješno. Poslovi u kojima se najbolje snalaze su poslovi snage ili kao medicinske sestre. Još se pronalaze i u novinarstvu, domaćinstvu ali i politici. Nije im bitno da nešto promijene, ali kada to učine to ih nahrani i uzdigne. Bitan im je novac, lako ga zarađuju i pažljivo troše. Ne rasipaju se novcem, više na njega gledaju kao na statusni simbol nego kao na sredstvo.

Dakle ukratko rakovi i račice se najugodnije osjećaju u obiteljskom okruženju, snažni su ali i izrazito emotivni, suosjećajni i zaštitnici svojih najbližih. Imaju nekoliko mana, a najčešće je to da su izrazito vezani za prošlost, nesigurni su i često manipulatori prve klase. Vole biti blizu vode, baviti se umjetnošću i pomagati svojim voljenima.

A sada, piće za koje smatramo da bi im moglo odgovarati je White Russian. Zašto? Zato jer je sladak a rakovi su sladokusci, zato što je nježan a na dnu snažan baš kao i oni. Ovo je pićence uz koje će se zasladiti, osvježiti i proslaviti svoj rođendan.

Sastojci koji su vam potrebni su:
3 cl vodke
3 cl likera od kave
4 cl tekućeg šlaga

Priprema…više nego jednostavna. U nisku tumbler čašu stavite sve sastojke, dodajte leda do vrha i dobro promiješajte. Sve što vam je ostalo je da nazdravite i uživate u svom mjesecu. Dragi naši rakovi i račice, sretan vam rođendan i živjeli!

Komentari