Alkoskop: Blizanci

Došlo je vrijeme Blizanaca, a najbolji način na koji im mi možemo čestitati i osigurati da se zabave, malo je znanja o koktelu koji je idealan za njihov karakter

181

Blizanci su pod utjecajem Merkura što im daje izrazito visoke mentalne i intelektualne sposobnosti. Vrlo su komunikativni, često vješti govornici i ono što jednostavno nije za njih su kolotečina i rutina. Blizanci su dosta podvojeni i to im donosi sreću u poslu, vole i znaju funkcionirati na nekoliko područja od jednom. A sada, kada znamo s kim imamo posla, hajdemo malo detaljnije proučiti što zvijezde kažu o njima.

Blizanci u ljubavi su pravi šarmeri, često su okruženi osobama suprotnog spola. Privlače ih intelektualne rasprave i zajednički interesi. Jednom kada pronađu svoju “srodnu dušu” blizanci se predaju partnerstvu i zajedničkoj igri. Veza sa blizancem biti će uspješna samo ako ste kreativni, zabavni i komunikativni. Osim toga fenomenalni su ljubavnici, stalno teže nečemu novom i divljem, a njihova kreativnost nema kraja. Zaigranost i znatiželja u krevetu čine ih “bogovima vođenja ljubavi”. Može se reći da im u ljubavi ide odlično. Ne vole biti sa ljudima koji ih sprječavaju u njihovim ciljevima, od partnera zahtijevaju povjerenje i podršku a najbolje se slažu sa bikovima, škorpijama, strijelcima, vodenjacima i vagama.

U poslu su snalažljivi i energični. Najbolje im odgovaraju zanimanja gdje se mogu istaknuti sa svojim nadmoćnim intelektom i komunikacijskim sposobnostima. Ne boje se izazova, dapače, rado ih prihvaćaju. Blizanac je majstor “multitaskinga” i iz tog razloga često brzo napreduje u karijeri, ali isto tako ih rado mijenja. Ne vole rutinu, kad smatraju da je došlo do stagnacije mijenjaju posao. Izvrsni su biznismeni, i jednom kada nađu posao koji zadovoljava sve njihove kriterije dati će sve od sebe da ga podignu na višu razinu.

Zdravlje kod blizanaca je priča za sebe. Kako im nikako ne odgovara dosada i rutina preporučuju im se rekreativni sportovi i eksperimentiranje sa raznim hobijima. Bavljenje sa nekoliko aktivnosti istovremeno zadovoljiti će ih mentalno i fizički. Najveća boljka su im pluća pa im se preporučuje da pripaze sa pušenjem.

Piće koje je savršeno za ove inteligentne, lukave i razigrane ljude je definitivno Caipiroska. Prvo da objasnimo sastojke i način pripreme – sve što vam u ovom slučaju treba je svježa limeta, smeđi šećer, vodka i drobljeni led. Baza ovog koktela je vodka koja je blizancima odgovara jer je snažna i izazovna, a oni to zasigurno znaju cijeniti. S druge strane, okus limete i šećera koji su također sastojci Caipiroske stvaraju idealnu slatko kiselu kombinaciju koja je sve samo ne dosadna za nepce naših blizanaca i blizanki, a najbolje tek slijedi – Caipiroska je jedan od koktela koji vam jednostavno ne moze dosaditi jer uvijek postoji barem još jedna varijacija koju niste probali. Fora je u tome da se dodavanjem sirupa ili pourea raznih voćnih okusa možete igrati sa ovim pićem koliko god želite.

Da ne duljimo, recept je sljedeći.

5 cl vodke
½ limete
3 cl šećernog sirupa ili 2 žličice smeđeg šećera

Limetu i šećer stavite na dno čaše i izgnječite, nemojte previše kako kora limete nebi ispustila gorke arome. Sada na red dolazi vodka, ulijte je unutra i malo promješate. Na kraju dodajte drobljenog leda do vrha čaše. A sada najzabavniji dio, caipirosku možete popiti u ovoj jednostavnoj i originalnoj verziji, ali kako našim dragim blizancima nikako ne odgovara rutina i stagnacija, a mi smo tu da se pobrinemo da rođendansko piće ipak bude savršeno, u caipirosku se mogu dodavati razni pourei koji ju čine zanimljivom svaki put. Dodavanjem okusa jagode, ananasa, manga ili bilo kojeg drugog okusa dobivate sasvim drugačiji koktel.

Dragi naši blizanci i blizanke, sretan vam vaš mjesec i proslavite ga sa stilom.

Vaš Barmen.hr tim

Komentari