Paštaria – pašta sa šparogama i istarskim pršutom

Pik Rijeka i novi riječki brand Paštaria vam danas donose jednostavan, brz i kreativan recept!

314

Paštaria je zaljubljena u kreativnost, tradiciju i kulinarsku zaigranost, kao što dokazuju njeni jednominutni video recepti. Ma, za prste polizati! Svoje korisnike i korisnice želi inspirirati na brzu i jednostavnu pripremu omiljenih jela, da svatko od nas “pusti pašti na volju“, kao što kaže njen slogan, jer “što je život nego Paštaria“?

Pik Rijeka vam predstavlja jedan upravo takav recept. Ukusan, a priprema ne može biti brža i jednostavnija!

Iako su šparoge proljetno povrće, vrlo vjerojatno ih veliki broj vas ima u zamrzivaču pa je sada idealna prilika da ih iskoristite uz vašu najomiljeniju tjesteninu Paštariju!

#paštaria #pašta #pikrijeka

SASTOJCI
za 4 obroka – 500 g šurlica Paštaria, 150 g vrhnja za kuhanje Tonka, 60 dag šparoga, 10 dag istarskog pršuta, sok i korica limuna, sir Grana Padano, maslinovo ulje, začini: sol, papar, bosiljak

PRIPREMA
Na zagrijanu tavu dodati maslinovo ulje i poržiti mekani dio šparoga natrganih na komadiće zajedno sa narezanim pršutom. Dodati naribanu koricu i sok pola limuna te sol, papar i bosiljak. Dinstati poklopljeno 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodati u tavu kuhane Paštaria šurlice te lagano promiješati. Na kraju dodati sir Grana Padano i malo Tonka vrhnja za kuhanje.

Dobar tek uz Paštariu!

Komentari