Paprike punjene bulgurom

973
Bulgur

Vegetarijanci još nešto za vas. Paprike punjene bulgurom, rajčicom, tikvicama i još malo paprike.

Radila sam nešto slično s rižom i piletinom za jedan put s prijateljicom. Svako malo bi prijateljica stala s autom na neko od odmarališta, otvorila gepek i meza. Ostalo je još malo kad smo stigle do odredišta, pa je njezin stari poskrivećki smazao sve do kraja. Baš mi je to bilo drago!

Čini mi se da je ova kombinacija s rižom bolja, jer je kompaktnija. U kombinaciji s bulgurom, povrće više dominira, a sam bulgur nadopuni teksturu.

Priprema je brza i jednostavna. Prepolove se 3 paprike i stave se malo kuhat, najviše 10 min. Još 2 paprike se isijeku na kockice i malo se poprže na luku, na to se doda obarene 2 rajčice. Kad povrće pusti vodu, ove polovice paprika prebacimo u malo nauljenu tepsiju i punimo ih bulgurom, preprženim povrćem i još sirovim tikvicama, još malo češnjaka i zalije se maslinovim uljem. Sve prekrijem aluminijskom folijom i pečem u pećnici 15 min na 180 stupnjeva. Zadnjih 5 min sve prekrijem parmezanom i zapečem. Na kraju začinim svježim bosiljkom.

SASTOJCI:

– 5 paprika

– 2 rajčice

– glavica luka

– tikvica

– 2 režnja češnjaka

– šaka bulgura

– maslinovo ulje

– sol, papar

– svježi bosiljak

Tex&Fotot: Dorotea Orlović

Komentari