Ovaj restoran koristi tkane kutije za pizze u skladu s održivim razvojem

22
Izvor: Aqwa Siargao Facebook

Filipinski restoran smislio je pametno rješenje za stvaranje novih radnih mjesta, a ujedno će pomoći očuvanju okoliša: pletene kutije za pizze. Zbog karantenskih ograničenja putovanja koja su na snazi gotovo u cijelom svijetu, određene industrije posebno su teško pogođene. U nekim su zemljama vladine subvencije pomogle održati poslovanje i isplatiti plaće zaposlenima. Ali u mnogim slučajevima, posebno s manjim poduzećima u privatnom vlasništvu, pandemija je učinila svoj mah.

Shodno tome, kreativno razmišljanje izvan okvira potrebno je kako bi se spasili određeni poslovi, a ako se to može postići u korist okruženja, to je win-win situacija. A upravo je to jedan pizza restoran na otoku Siargao u Surigao del Norte na Filipinima uspio postići. Koristeći vještinu lokalnih tangbo tkalaca, restoran pod nazivom Aqwa Siargao smješten na popularnoj plaži za surfanje stvara prekrasne pletene kutije za pizzu od prirodnih listova.

116151485_317013949707665_3244967142094410442_o
Izvor: Aqwa Siargao Facebook

U restoranu izazvali su i druge tvrtke na otoku da slijede njihove prednosti: “Ponosni smo što dijelimo informaciju da sada za kupce koristimo ekološke kutije za pizzu. Cilj nam je imati manje otpada i promovirati održivost. Pomažemo i lokalnim tangbo tkalcima da zarade dodatni prihod posebno u ovo doba pandemije. Kao prvi koji je ovo iskoristio za odvoženje (u Siargao), bili bismo sretni kad bismo vidjeli da se ova inicijativa događa na cijelom otoku.”

Izvor: Truth Theory

Komentari