Ovaj kolač bez jaja lako je za napraviti, a tako je ukusan. Htjet ćete ga pripremiti i više puta!

29

Volite li kolače? Tko ne voli… Tražite li neki fora i jednostavan recept za napraviti jedan? Onda ste na pravome mjestu! Ovaj kolač bez jaja jednostavan je, a zaista preukusan. Kolač je skroman sastojcima, ali posebno bogat okusom. Ovaj kolač bez jaja htjet ćete pripremati i više puta. 3,2,1, kuhaj!

PRIPREMA

Koristite bilo koju šalicu ili čašu, koju koristite inače na kavu. Ma znate na kakvu mislim, uostalom pokazao sam u videu. Njena količina nije bitna, naravno ne neka ogromna nego ona standardna za čaj ili kavu kod kuće. Bitno je da tu istu šalicu koristite do kraja recepta

Prvo je potrebno napraviti suhu i mokru smjesu

Za suhu smjesu, u veću posudu dodati brašno, prašak za pecivo, sol, šećer i kakao prah za kolače a sve prema količini navedenoj gore u popisu satojaka (piše: otvori za listu sastojaka) – dobro promiješati

Za mokru smjesu u posudu dodati vodu, ulje i po želji par kapi ruma radi mirisa. Možete i bez njega

Sada postepeno dodavati suhu smjesu u mokru istovremeno miješajući

Izliti polovicu dobivene smjese na lim 30×20 cm prethodno premazan sa maslacem i pobrašnjen, višak brašna otresti

Ostaviti sa strane dok ne napravite kremu i dok se pećnica ne zagrije na 175 stupnjeva.

Za kremu u sredini ovog kolača bez jaja dodati u lončić mlijeko i šećer. Sa strane u šalici pomiješati malo mlijeka sa pudignom od vanilije. Njegova količina nije bitna, standardni puding je u pitanju. Bitno da na poleđini piše da se inače priprema sa pola litre mlijeka

Kada mlijeko u lončiću zakuha, dodati puding istovremeno miješajući minutu dvije, pa maknuti sa vatre

Sada staviti peći prvi sloj biskvita 10 minuta na 175 C

Nakon proteka vremena, izvaditi ga van i preko kolača izliti onaj puding u koji ste sada umiješali kiselo vrhnje

Izliti preostalu polovicu mješavine za biskvit i vratiti natrag u pećnicu još 20-25 minuta na istoj temperaturi

Kada je kolač bez jaja gotov, dobro ga ohladite, barem sat vremena i poslužite posipanog sa šećerom u prahu.

Komentari