Omlet od prepeličjih jaja

2411

Super je kad ljudi znaju da voliš kuhat (i jest), pa ti svakakve namirnice donose. Tako, prije par tjedana, sjedim na kavi s barba Tonkom, a on izvadi kutijicu s prepeličjim jajima. Kaže nije skupo (uopće?) 20-ak kuna, mislim da je bilo 12 komada i to su minijaturna jaja, al za guštat, zašto ne. Sjedimo i pijemo kavu, a on me odmah natjera da srknem jedno sirovo. Iako, nisam baš obožavatelj toga, nije me teško na nešto novo nagovoriti. Ukusno je sirovo, slađe je od kokošjeg, a i konkretan mu je taj žumanjak.

Dobila sam za doma par komada i napravila si fini omlet. Svega po malo. Sitno, sitno sam narezala i prepržila luk, jednu rajčicu sam obarila i također sitno narezala. Kao za šalšu ostavila sam da voda ispari, da većina vode ispari. Dodala sam jedan režanj češnjaka i razbila na to 5 prepeličjih jaja. Začinila svježim bosiljkom i solju. Odlično!!

Sastojci:

5 prepeličjih jaja
rajčica
pola luka
režanj češnjaka
malo svježeg bosiljka
sol
maslinovo ulje

Tekst i fotografije: Dorotea Orlović

Komentari