Nismo toliko dobri: Brutalno iskren jelovnik restorana Montreal privlači kupce

69

U ugostiteljskoj industriji većina se vlasnika hvali da su njihova jela najbolja u gradu. Feigang Fei, koji vodi kineski restoran Aunt Dai u Montrealu, zauzeo je drugačiji pristup, s jelovnikom koji nudi osvježavajuće iskrene opise ponuđenih jela. “U usporedbi s našom piletinom General Tao, ova nije TAKO dobra. U svakom slučaju, nisam ljubitelj sjevernoameričkih inačica kineskih jela pa je odluka na vama”, navodi se u tekstu za govedinu.

Ispod jednog drugog jela stoji sljedeće: “Nemojte da vas ime zavara, ovo NIJE autentična kineska hrana.” Fei otvoreno priznaje da nije “velik ljubitelj” načina na koji njezin restoran priprema slatko kiselu svinjetinu. Restoran sada bilježi nagli porast kupaca nakon što je tweet o jelovniku postao viralan.

“Uzbudljivo je ovo vrijeme, a restoran nam je pun”, rekao je Fei. “Ali volim to.” Fei je rekao da ga je razočaralo kada su mu gosti nakon otvorenja restorana jela vraćali nepojedena. Fei se stoga odlučio za drukčiji način opisa jela – nešto iskreniji i direktniji. “Iznutrice su pečene, ali su pomalo suhe. Usporedimo li ih sa svinjećim iznutricama koje se pripremaju na jakoj vatri, preporučuje prethodno”, stoji ispod opisa suhih svinjećih iznutrica pripremljenih u voku.

Ispod “piletine od koje curi slina“, Fei je napisao sljedeće: “Nismo 100 posto zadovoljni s okusom, ali bit će bolji u budućnosti. PS: Iznenađen sam što neki gosti još uvijek ovo naručuju.” Fei je bivši inženjer informacijskih tehnologija, a u Kanadu je emigrirao prije 14 godina. Svjestan je, kaže, izazova s kojima se susreću svi došljaci. Kad je prva lokacija restorana Aunt Dai stradala u požaru, Fei je pronašao drugi prostor koji je bio veći od njegovih potreba. Drugi kat objekta pretvorio je mjesto za susrete imigranata gdje nudi tečajeve francuskog i engleskog jezika te prilike za razmjenu znanja i vještina. “Mnogi imigranti u ovu zemlju dođu prekvalificirani. Iz prve sam ruke vidio kako mnogi propuštaju prilike za napredak jer su previše sramežljivi. Želim to promijeniti”, dodao je.

Premda je pandemija koronavirusa ugrozila egzistenciju restorana Aunt Dai, Fei se nada da bi se restoran uskoro mogao vratiti svojim korijenima te postati mjesto druženja prijatelja i obitelji. “Nemamo jako dobro jelo, kompleksno jelo koje pokazuje genijalnost kuhanja. Naša će hrana uvijek biti dobra, no mi jednostavno nismo najbolji”, rekao je. “Dobro, možda smo malo bolji od prosjeka.”

Izvor: The Guardian

Komentari