SASTOJCI
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, sjeckani
3 režnja češnjaka, mljevena
1/3 litre votke
Rajčica
Prstohvat mljevene crvene paprike
Sol
Pola tučenog vrhnja
1 velika glava karfiola, izrezati na komadiće i osušiti
Isjeckana mozzarela
Svježe ribani parmezan
Svježe nasjeckani bosiljak, za ukras
UPUTE
Zagrijte pećnicu na 190º. Napravite votka- umak: U velikoj tavi na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje. Dodajte luk i kuhajte dok ne omekša, 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte, a zatim dodajte votku i narezane rajčice. Dodajte mljevenu papriku i posolite. Umiješajte tučeno vrhnje i kuhati 5 minuta da alkohol prokuha. Maknuti s topline.
U velikoj tepsiju, dodajte blanširani karfiol. Prelijte votka umakom, dodajte pola mozzarelle i parmezana te miješajte da se povežu. Vrh prelijte s preostalom mozzarellom i parmezanom.
Pecite još nekih 25 minuta.
Ukrasite bosiljkom i poslužite.