Nešto jednostavno za ručak! Pileće fajitas su brze i ukusne!

22

Preko tjedna obično nemamo baš vremena za komplicirane recepte i dugačku pripremu, a svima nam je želja jesti zdravu i svježe pripremljenu hranu. Pogotovo ako kuhate za obitelj. Piletina je zbog jednostavnosti pripreme česta opcija kada nam treba nešto zdravo i brzo, a ovaj recept je fenomenalan za malo začiniti stvari

SASTOJCI:

1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/4 šalice soka od limete, otprilike od 3 limete
2 čajne žličice kima (kumina)
1/2 čajne žličice sušene chilli papričice
1/2 kg pilećih prsa bez kostiju
Sol
Svježe mljeveni crni papar
3 paprike, tanko narezane (koristite različite boje, čisto zbog vizualnog dojma)
1 veliki luk, tanko narezan
Tortilje, za posluživanje

UPUTE

U velikoj zdjeli pomiješajte zajedno 1–2 šalice ulja, sok limete, kumin i chilli. Pileća prsa (cijela) začinite solju i paprom, pa dodajte u zdjelu i dobro uvaljajte u ulje i začine. Ostavite da se mariniraju u hladnjaku najmanje 30 minuta.
Zagrijte još malo maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim narežite na trakice. Piletinu možete narezati na trakice i odmah, prije mariniranja, ali onda postoji šansa da ćete ju prepeći i dobiti vrlo suho meso.
Na ulje od prženja piletine dodajte chilli i luk i dinstajte oko 5 minuta dok luk malo ne omekša. Dodajte narezanu piletinu i promiješajte dok se ne sjedini. Poslužite uz tortilje.

Ljutinu jela možete malo i pojačati dodatkom tabasco umaka ili više chilli papričice. Kao protutežu ljutini uz fajitas servirajte kiselo vrhnje ili umak na bazi jogurta i svježih krastavaca.

 

 

Komentari