Za ovaj ukusan desert možete koristiti svježe kestene i sami napraviti lisnato tijesto, ili napravite bržu verziju s kupljenim Ledo Kesten blokom i lisnatim tijestom.
Sastojci:
svježi kesteni ili Kesten blok
lisnato tijesto
2 jabuke
šećer po želji
2 korice limuna
vanilin šećer
1 žumanjak
Postupak:
Ukoliko koristite svježi kesten, najprije ga ispecite te nasjeckajte na manje komade. U tavi ga kratko karamelizirajte zajedno sa šećerom, dok se ne otopi. Ako se radi o kupovnom Kesten bloku, cijelu smjesu možete odmah postaviti u tavu i karamelizirati s dodatkom šećera po želji.
Izribajte dvije jabuke, dinstajte na posebnoj tavi dok voda ne ispari. Zatim povežite jabuku i kesten, dodajte korice limuna, vanilin šećer te promješajte. Smjesa mora imati grubu strukturu koja se mora ohladiti.
Rubove lisnatog tijesta potrebno je premazati žumanjkom, u sredinu staviti nadjev te zarolati. Svako malo probušite tijesto vilicom, a vrh premažite žumanjkom. Pecite 10 do 15 minuta na 175 stupnjeva.
Gotovu štrudlu pospite šećerom u prahu i poslužite uz šlag ili kuglicu sladoleda od vanilije.
Dobar tek želi Teklić.hr
Komentari