Sastojci:
500g mljevene govedine
6 krumpira
400g rajčice
2 vrećice parmezana
250g svježeg sira
100g mozzarelle
začini
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180°C i izrežite krumpire na tanje ploške (cca 3mm). Na masnom papiru za pečenje pospite parmezana, na njega položite ploške krumpira tako da svaka ploška preklapa ostale te ponovo pospite parmezana i lagano posolite. Pecite 30 minuta dok krumpir ne postane fleksibilan i lagano hrskav.
U tavi popržite kapulu i govedinu te dodajte nasjeckane rajčice, začine i ponovo sve zajedno još malo popržite.
U sljedeću tavu popržite na maslinovom ulju špinat te potom u zdjeli pomiješajte sa svježim sirom. Smjesu koju ste dobili premažite po vrhu pečenih ploški krumpira, a potom na taj premaz dodajte i sloj govedine i rajčice.
Pažljivo zarolajte i takvu polugotovu mesnu roladu zapecite još 15 minuta u pećnici. Za prilog uz ovu neobičnu mesnu roladu možete poslužiti i umak od kiselog vrhnja.
Dobar tek želi Teklić.hr :)
Komentari