Sastojci:
2kg maslaca
1 glavica češnjaka
2 limuna
750 ml bijelog vina
1 piletina
Krumpir od 1,5 kg
3 mrkve
220g riže
4 breskve
ružmarin
peršin
Sol i papar
1. Pomiješajte maslac s nasjeckanim češnjakom, ružmarinom, peršinom, bijelim vinom, limunovim sokom, 1 limunom, solju i paprom.
2. U piletinu stavite 1 krumpir, 1 limun narezan na pola, 1 mrkvu i 1 grančicu ružmarina. Zatim stavite piletinu u smjesu maslaca, pokrijte je i stavite u hladnjak na 30 minuta.
3. Narežite rižu, mrkvu, krumpir na sitne komade i stavite u lim za pečenje s visokim rubom. Na to stavite piletinu. Oko njih stavite komade breskve, začinite solju, pospite ružmarinom, prelijte piletinu limunovim sokom i pecite u pećnici na 180 ° C 1 sat.
Komentari