Nedjeljna kokica na drugačiji način

27

Sastojci:

2kg maslaca

1 glavica češnjaka

2 limuna

750 ml bijelog vina

1 piletina

Krumpir od 1,5 kg

3 mrkve

220g riže

4 breskve

ružmarin

peršin

Sol i papar

1. Pomiješajte maslac s nasjeckanim češnjakom, ružmarinom, peršinom, bijelim vinom, limunovim sokom, 1 limunom, solju i paprom.

2. U piletinu stavite 1 krumpir, 1 limun narezan na pola, 1 mrkvu i 1 grančicu ružmarina. Zatim stavite piletinu u smjesu maslaca, pokrijte je i stavite u hladnjak na 30 minuta.

3. Narežite rižu, mrkvu, krumpir na sitne komade i stavite u lim za pečenje s visokim rubom. Na to stavite piletinu. Oko njih stavite komade breskve, začinite solju, pospite ružmarinom, prelijte piletinu limunovim sokom i pecite u pećnici na 180 ° C 1 sat.

 

Komentari