Nakon ovog postupka hrana vam se neće lijepiti za dno tave

Ovaj je trik vrlo jednostavan, a glavni je sastojak: kuhinjska sol!

46

Sve što trebate napraviti je prekriti dno tave debelim slojem soli, staviti je zatim u pećnicu i zagrijati dok nije topla (temperatura ne smije biti jako visoka, posebno ako tava ima plastične ručke koje bi se mogle rastopiti). Potom ostavite tavu tako na toplom 20-30 minuta pa je kad se malo ohladi isprati vodom i osušiti.

Vidjet ćeš da će se nakon ovog postupka hrana puno teže lijepiti za dno tave.

Ako vam tava slučajno zagori, rješenje je ponovno, sol! Obilato pospite solju dno tave pa dodajte malo vode da dno bude pokriveno. Stavite tavu na vatru pa voda neka lagano kipi 15 minuta – zagorjeli komadi će se odlijepiti i lako ćete ukloniti i njih i masnoću.

Jako korisno!

Komentari