Najbolji recept za pizzu poznatog talijanskog kuhara

11209

Ma che buona pizza! Savršeni recept donosi poznati kuhar Gennaro Contaldo.

Sastojci:
500g brašna
1 žličica soli
Vrećica kvasca od 7 gram,a ili svježi kvasac
4 žlice passate
Maslinovo ulje
120 g parmezana
200 g mozzarelle
Svježi bosiljak

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pomiješajte brašno i sol u velikoj zdjeli.

Ukoliko radite sa svježim kvascem ostavite ga u mlakoj vodi 5 minuta i nakon toga postupno dodajte u tijesto te ga tako umijesite. Ukoliko radite sa kvascem u prahu kojega nije potrebno razmutiti u vodi, dodajte ga u brašno i tijesto zamijesite dodajući mlaku vodu.

Tijesto mora biti kompaktno i ne smije se lijepiti za prste. Formirajte ga u lopticu i ostavite da odmori 5 minuta. Nakon toga razrežite ga na 4 dijela i ostavite da odmori ispod krpe barem 2 sata. Nakon toga tijesto se se uvećati nekoliko puta i s njim će biti iznimno lako za raditi.

Sada je vrijeme da pogledate što Gennaro radi, kako bi uspjeh bio garantiran:

Komentari