Na Svjetski dan čokoladnog mouussea donosimo vam recept za brz i sladak čokoladni mousse!

14

Treći ožujka obilježava se Svjetski dan čokoladnog mouussea! Mljac! Kako najbolje proslaviti taj dan nego zavrnuti rukave i kroz 15 minuta napraviti jedan sladak čokoladni mousse. A evo i kako…

Sastojci:

300 grama tamne čokolade

3 cijela jaja

50 g šećera

1 žlica Dolcela kakao praha

300 ml Dolcela tekućeg šlaga 5+

Priprema:

Čokoladu otopite na pari ili u manjem loncu na jako laganoj vatri. Otopljenu čokoladu maknite s vatre i ostavite da se malo prohladi.

Mikserom izmiksajte cijela jaja i šećer, miksajte sve dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena.

Zatim u smjesu dodajte otopljenu čokoladu i kakao (kakao prosijte kako nebi bilo grudica). Sve zajedno dobro izmiksajte da dobijete kremastu smjesu.

Posebno izmiksajte šlag, pa ga zatim uz pomoć špatule ili kuhače dodajte u kremastu smjesu čokolade. Miješajte lagano kružnim pokretima dok vam se sve lijepo ne spoji i dok ne dobijete pjenastu kremu.

Kremu ulijte ili uz pomoć žlice premjestite u 7 čaša po želji, ostavite u frižideru da se hladi barem sat vremena.

Mousse prije posluživanja ostavite kratko na sobnoj temperaturi, bit će ukusniji.

Ukrasite šlagom po želji, čokoladom, sezonskim voćem ili svježim listićima mente, a jednako je fin i sam. I mousse je gotov i spreman za kušanje! Mmmmm….

 

*Recept preuzet sa stranice domacica.com

Komentari