Muzej čokolade ove se jeseni otvara i u Hrvatskoj

30

Ako možda i ne volite posjećivati muzeje, no ako ste ljubitelj čokolade, u ovaj ćete muzej zasigurno voljeti zalaziti. Hrvatska će metropola ove jeseni dobiti novi muzej i to – Muzej čokolade.

U listopadu se Hrvatska pridružuje europskim zemljama poput Švicarske, Njemačke, Belgije, Austrije i Mađarske, koje nude posjet svojim Muzejima čokolade. U Zagrebu će se Muzej smjestiti u Varšavsku ulicu, stoji na službenoj Facebook stranici Muzeja.

Muzej će omogućiti posjetiteljima upoznavanje s povijesti čokolade, njezinom geografskom i kulturološkom značaju, ali i kušanje čokolade, što će zasigurno mnogima biti glavni povod za posjet Muzeja.

Oni kojima nije dovoljan samo posjet mogu se i zaposliti u Muzeju jer je u potrazi za djelatnicima na različitim radnim mjestima. “Rad u Muzeju čokolade obuhvaća poslove od pratnje i vodstva posjetitelja, vođenje pokaznih radionica s čokoladom, rad u trgovini čokolade u sklopu Muzeja. Svi zaposlenici proći će obuku koja uključuje sve što treba znati prije početka rada. Prethodno iskustvo nije nužno”, navode iz Muzeja.

U Muzej čokolade u Zagrebu dobrodošle su čokolade iz različitih dijelova svijeta. Zato se pozivaju “kolekcionari” čokolade. “Ako i sami putujete u neku egzotičnu zemlju i imate priliku probati lokalnu čokoladu, spremite papirić za nas i pomozite nam prikupiti album s ambalažom čokolade iz cijelog svijeta. A čokolada neka vam bude u slast!” – poručuju.

Primili smo pun paket čokolade iz Egipta zahvaljujući g. Tomislavu Bošnjaku, hrvatskom ambasadoru iz veleposlanstva u…

Objavljuje Muzej čokolade ZagrebČetvrtak, 22. kolovoza 2019.

 

Komentari