Moj chilli con carne

137

Ovo je za one koji vole ljuto, ako ne, razumijem, nisam ni ja voljela. Kod mene doma tata je uvijek kuhao (i to je otprilike sve što je radio) i fantastično kuha. S njim u kuhinji kao maloj sve mi se to činilo kao čarolija. Sve bi bilo super da nije sve jako zaljutio, al očito sam i to naslijedila od njega.

Natopila sam bijeli grah još poznat pod imenom tetovac u mlakoj vodi i stavila na peć. Svakih par sati sam promijenila vodu, kako se ložilo ovih dana, grah se napola skuhao do jutra. Još sam kuhala pola sata i stavila sa strane, ako nemate živaca i volje za ovo sve, jednostavno kupite konzervu graha. Koristila sam pureće mljeveno meso, jer sam željela light verziju napraviti. Na ulju sam popržila luk i češnjak te dodala mljeveno meso. Kad je meso dobilo boju dodala sam grah, pelat od rajčice i ljute papričice (bile su samo blago ljute, pa sam ih negdje osam uvalila, bilo je taman!), začinila solju i chillijem. Sve se još krčkalo 45 min na laganoj vatri. Chilli sam poslužila u tortiljama. Dobar tek!

Sastojci:
Pola kg purećeg mljevenog mesa
Pola kg bijelog graha
Luk
3 režnja češnjaka
Pelat od rajčice
8 blago ljutih papričica
Biljno ulje
Chilli prah
Sol

Tekst i fotografija: Dorotea Orlović

Komentari