TipHero

Nabujak od limuna
Za 8 komada
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Ukupno vrijeme: 50 minuta

Što vam je potrebno
– 8 velikih limuna
– 3 jaja, odvojena
– ½ šalice šećera, podijeljene
– 2 žlice brašna
– šećer u prahu

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dno posude prekrijte papirom za pečenje.

2. Odrežite krajeve vrhova limuna tako da mogu pravilno stajati, paralelno s dnom i odrežite oko ⅓  limuna.

3. Držite svaki limun čvrsto i koristite nazubljeni nož za rezanje pulpe. Izdubite meso limuna u zdjelu. Iscijedite sok od pulpe i spremite za kasnije. Postavite šuplji limun na dno posude lima.

4. U zdjeli promiješajte žumanjke, ¼ šalice šećera, ¼ šalice iscijeđenog soka od limuna i brašno. Umutite do blijedo žute boje.

5. Stavite zdjelu nad lonac u kojemu se nalazi kipuća voda i mutite na pari iznad lonca oko 8 minuta, dok smjesa ne postane gusta. Uklonite je s topline. Zatim još malo promiješajte sa mikserom, oko 10 minuta dok se ne ohladi. Premjestite smjesu u čistu zdjelu i odložite sa strane.

6. U srednju zdjelu za miješanje, pomiješajte bjelanjke s preostalom ¼ šalice šećera. Lagano miješati s električnim mikserom na laganoj brzini. Polako povećavajte brzinu miksera i miješajte oko 2-3 min dok smjesa ne postane kompaktna i sjajna.

7. Umutite ⅓ bjelanjka u smjesu od žumanjaka, zatim promiješajte pa ostatak bjelanaca opet lagano umutite u smjesu. Napunite školjke od limuna nešto manje ispod vrha ruba.

8. Pecite otprilike 14 do 17 minuta, dok gornja površina ne dobije zlatnu boju i kada primijetite da je smjesa u školjkama lagano nabujala.

9. Poslužite odmah i ukrasite sa šećerom u prahu po vrhu.