Milka torta bez pečenja

293

Sastojci:
1L mlijeka
100g šećera
120g pudinga od vaniijle
100g bijele Milka čokolade
300g mijlečne Milka čokolade
500 ml vrhnja za šlag
plazma keksi

Postupak:
U jednu posudu ulijte 200-300ml hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka ulijte u lonac te pustite da zavrije. U posudu s hladnim mlijekom istresite šećer i puding te promiješajte do ujednačene smjese. Kada je mlijeko došlo do točke vrenja polagano dodajte puding, miješajte 2 minute te potom sklonite s vatre i miješajte neko vrijeme pazeći da se ne stvore grudice.

U sljedeću posudu izlomite mliječnu čokoladu i dodajte joj pola puding od vanilije. Drugoj polovici pudinga dodajte izlomljenu bijelu čokoladu te promiješajte. Obje smjese pustite da se ohlade i prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica. U sljedeću posudu ulijte vrhnje za šlag te izmiksajte dok ne dobijete krutu smjesu. Obje ohlađene smjese izmiksajte te joj dodajte ¼ šlaga.

Koristite manji kalup koji ste obložili folijom ili vrećicom. Na samo dno namažite prvi svijetli sloj, potom ostatak šlaga i tamni sloj. Preko tamnog sloja posložite keks koji ste prethodno umočili u mlijeko. Takvu tortu pustite nekoliko sati u hladnjaku ili 1-2 sata u zamrzivaču. Nakon što se torta stvrdnula premažite malo šlagom za dekoraciju kako bi se bolje povezali keksi. Tortu zatim oprezno prevrnite na pladanj i ukrasite po želji!

Dobar tek želi Teklić.hr!