SASTOJCI
1 šalica izvrsnog brašna od badema (110 grama) (ako ne možete pronaći superfino bademovo brašno, preporučljivo je da izblendate bademe u procesoru hrane)
1 ¼ šalice šećera u prahu (200 grama)
3 velika bjelanjka (100 grama), sobna temperatura
¼ šalice granuliranog šećera (50 grama)
2 kapi crvene boje za hranu

Za punjenje:
1 litra sladoleda od jagoda
12 malina

PRIPREMA
1. Postavite pladanj s papirom za pečenje.

2. Pomoću sitnog sita prosijavajte brašno od badema i šećer u prahu u srednjoj zdjeli. Odbacite sve velike komade koji ostaju u situ.

3. U srednjoj zdjeli za miješanje, istucite bjelanjke štapnim mixerom dok se ne formiraju mekani vrhovi. Dodajte trećinu granuliranog šećera i s višom brzinom štapnog mixera, nastavite miješati dok bjelanjci ne postanu krutih vrhova. Dodajte još jednu trećinu šećera i ponovno miješajte dok se bjelanjci ne vrate u krute vrhove. Ponovite s ostalim šećerom, miješajući dok bjelanjci ne postanu sjajni i pahuljasti.
4. Dodajte prosijano brašno i šećer u zdjelu s bjelanjcima. Dodajte 2 kapi boje za hranu. S gumenom strugalicom sve promiješajte. Smjesa treba biti lagana, ali da ostavlja blagi vrh. Ne previše miješati jer će tijesto će biti previše tanko i tekuće.
5. Ispunite cijevnu vrećicu s okruglom vrhom. Crijevo umetnite na pripremljenu pladanj za pečenje.
6. Podignite i pustite pladanj za pečenje na tvrdu površinu 2-3 puta kako biste izravnali tijesto i izbacili mjehuriće zraka. Dopusti makaronima da se odmaraju na sobnoj temperaturi jedan sat, dok koža ne formira na površini.
7. Zagrijte pećnicu na 140˚C.
8. Nakon otprilike jednog sata lagano pritisnite vrh makarona prstom kako biste provjerili je li nastala koža. Tijesto se ne bi smjelo lijepiti za prst. U suprotnom, pustite još 15 min.
9. Peći kolačiće u zagrijanoj peći oko 15 minuta ili dok makaroni ne narastu.
10. Dopustite da se makaronske školjke potpuno ohlade.
11. Uzmite sladoled i stavite na donju stranu ljuske makarona. Stavite maline između sladoleda i poklopite s makaronom slične veličine tako da stvorite sendvič.
12. Uživajte.