Lotus terrine – predivna novogodišnja slastica za čiju pripremu trebate desetak minuta

575

Tragate za novogodišnjom slasticom koja lijepo izgleda, a čija priprema ne oduzima previše vremena.

Lotus terrine upravo je ono što tražite, predivan je izgledom, odličnog je i punog okusa, a oduzet će vam tek desetak minuta za pripremu.

Sastojci za Lotus terrine:

250 grama Speculoos keksa ili Lotus karameliziranog keksa
– 85 grama maslaca
– 400 grama tamne čokolade
– 200 ml punomasnoga slatkog vrhnja (double ili heavy cream)

Priprema: 

1. U posudi otopiti maslac i slatko vrhnje na laganoj vatri (paziti da ne prokuha). Dodati čokoladu izlomljenu na kocke i miješati dok se čokolada ne otopi. Skloniti s vatre i ostaviti par minuta da se smjesa malo prohladi.
1.Dodati Speculoos ili Lotus kekse izlomljene na komade (ne izmrvljene u prah!). Promiješati smjesu i izliti u posudu za terrine (ili odgovarajuću duguljastu, užu posudu), obloženu masnim papirom ili folijom. Ostaviti u frizideru najmanje 3 sata da se dobro ohladi.
Lotus terrine poslužuje se izrezan na tanke šnite uz sladoled od vanilije ili tučeno slatko vrhnje. Preporuča se kombinirati dvije vrste čokolade, tamnu s više udjela kakao mase i mliječnu čokoladu i koristiti upravo Speculoos ili Lotuskekse koji u čokoladnoj smjesi ostaju hrskavi.

Komentari