Lignje punjene rižom i trokutićima sira idealne za današnji ručak

33

Za prilog možete skuhati blitvu i krumpir kao što je napravljeno u video ili izabrati nekakav drugi prilog kao primjerice pomfrit i umak. Što god izabere ipak će biti samo sjena glavnog ukusnog jela koje ćete pripremiti: lignji punjenih rižom i trokutićima sira.

Mljac!

PRIPREMA

  1. Krumpir oguliti i narezati na manje kockice u jedan lonac i posoliti. Točne količine su, osim u video receptu, napisane i gore u popisu sastojaka (piše: otvori za listu sastojaka)
  2. U posoljeni krumpir uliti 4,5 dl vode
  3. U drugi lončić dodati rižu, prstohvat soli i 1 dl vode
  4. Čim oboje zakuha, rižu poklopiti i maknuti sa vatre a krumpire nastaviti kuhati još 5 minuta pa maknuti s vatre
  5. SAVJET: Riža je sada prijesna ali će stajanjem poklopljena upiti vodu i biti će baš kako treba kasnije kada će vam trebati
  6. Lignje očisititi kako je prikazano u video receptu, da dobijete krakove i lignje za punjenje
  7. Krakove sitno nasjeckati
  8. Na vruću tavu dodati ekstra djevičansko maslinovo ulje i sitno nasjeckan češnjak, listiće i korijen peršina
  9. Pirjati vrlo kratko, svega 10-15 sekundi pa dodati prethodno nasjeckane krakove lignji i nastaviti još minutu (ne dulje od toga)
  10. Preko svega dodati rižu koja je stajala odprilike 20-30 minuta i baš je onakva kako treba biti. Pirjati 2 minute, dodati malo papra po želji pa maknuti sa vatre
  11. Lignje puniti na način da nadjevate sa manjom žličicom rižu sa kracima ali dodajte i pola trokutića od sira. Zatvoriti sa čačkalicom
  12. SAVJET: Možete koristiti trokutiće od sira bilo kojeg proizvođača sa raznim okusima (npr; vlasac, gljive, šunka, paprika i sl.)13. Na vruću tavu dodati ekstra djevičansko maslinovo ulje i češnjak pa vrlo kratko miješati14. Dodati odmrznutu blitvu (može i svježa) pa nastaviti pirjati/disntati 2 minute

    15. Sada uliti krumpire sa početka recepta zajedno sa vodom gdje se kuhala, listiće peršina, papar i po želji malo muškatnog oraščića i vrlo malo mješavine začina

    16. Nastaviti kuhati narednih 7-8 minuta, tj. do željene gustoće

    17. Lignje pržiti na roštilj tavi ili u tavi na malo ulja sa obje strane vrlo kratko. Čim počne pucati, punjene lignje sa rižom i trokutićima sira i kracima su gotove i spremne za posluživanje

    18. U tanjur se stavi blitva s krumpirom i lignje, a preko njih mješavina maslinovog ulja, češnjaka i sjeckanih listića peršina, malo limuna.

Najbolje i najlakše odgledati vam je video pripreme koji ako pratite korak po korak nema mjesta grešci. Uživajte u slasnome mediteranskome ručku!

Komentari