Kuglof s ribizlom: slasni zalogaj s bobicama za dugovječnost

11
Kuglof s ribizlom; FOTO: Edita Brljak

Ribizl je grmolika biljka koja daje plodove u obliku sitnih crvenih kuglica. Ne zahtijeva puno pa se može naći u mnogim okućnicama te na tržnicama. Ima i ljekovito svojstvo jer štiti krvne žile pa utječe na dugovječnost, a crvene su kuglice posebice slasne u kolaču kao što je kuglof. Zato donosimo recept za ukusan Kuglof s ribizlom.

Sastojci:

– 2 jaja

– 1 dl ulja

– 200 g šećera

– 3 dl mlijeka

– 1 prašak za pecivo

– 400 g oštrog brašna

–  oko 150 g ribizla

Priprema:

  1. U posudi izmutimo jaja i šećer, dodamo ulje, mlijeko, te na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinimo mikserom.
  2. U pripremljenu smjesu stavimo oprane bobice ribizla (koje smo prethodno ohladili u hladnjaku).
  3. Sve zajedno ulijemo u namašćeni i pobrašnjeni kalup za kuglof te pečemo u zagrijanoj pećnici na 180° oko 45 minuta.

Priprema: 20 minuta

Pečenje: 45 minuta

Komentari