Sastojci:
1,2 kg duguljastih rajčica, prepolovljene duljine
600 g rajčica (ili cherry rajčica), prepolovljene po duljini
8 cijela češnja češnjaka, oguljena
3 žlice maslinovog ulja
Sol i svježe mljeveni crni papar
1 veliki luk, na kockice
1 crvena paprika, na kockice
2 krumpira (200 g), kockice
3 žlice paste od rajčice
4 šalice juhe od povrća
2 šalice lagano napunjene svježim bosiljkom
UPUTE
Zagrijte pećnicu na 220 ° C. Stavite rajčice u posudu za pečenje. Stavite nasjeckane rajčice zajedno s češnjakom, 2 žlice ulja, začinjene soli i paprom, pečeno oko 25 minuta, ili dok ne bude mekano.
Kada je rajčica pečena, zagrijte 1 žlicu ulju u srednje velikoj posudi / loncu za kuhanje preko srednje visoke topline. Dodajte luk, papriku i krumpir. Kuhajte uz povremeno miješanje, oko 6-7 minuta. Umiješajte pastu od rajčice u krumpir i luk. Zatim usipajte juhu, začine. Pokrijte poklopcem i kuhajte.
Smanjite toplinu i pirjati oko 15 minuta ili dok krumpiri ne postanu mekani (probajte s vilicom). Dodajte pečenu rajčicu, češnjak i bosiljak u juhu (sačuvajte 2 žlice bosiljka koje možete koristiti kao ukras ako želite). Nastavite pirjati sve dok bosiljak se postane lagan (oko 2 minute). Pomiješajte juhu pomoću miješalice dok ne postane glatka.
Neobavezno: Ulijte juhu kroz sito ili sjemenke kako biste uklonili sve kože i guste komade rajčice, za glatku juhu.
Pospite bosiljkom, parmezanom i poslužite sa sirastim i hrskavim kruhom.