Kokoš u crnom vinu

316

Dobila sam domaću koku, i što bi s njom, jadna, što bi!? Ne radi mi se tipična juha, a opet ne smijem upropastit koku i sjetim se super Barbierijevoj recepta, koke u crnome vinu.

Pa kako barba Veljac govori: “Na kolutove 3 kapule i 3 češnjaka zazlaćena na 2 dl maslinova ulja položite obrašnjene komade kokoši od 2 kg i pustite da zazlate kao i povrće. Tada ih pirjajte podlijevajući s 2 dl crna vina, s 3 grančice ružmarina i grančicom majčine dušice te listom lovora. Kad ugusti i meso postane mekano, začinite i dodajte još 1 dl vina, 1 dl prošeka i naribanu koricu 1 limuna. Neka se pirja još desetak minuta pa služite s domaćim njokima, tjesteninom ili purom.”

Žao mi je što vas nisam oduševila (kao i inače) sa novim receptom, zato gospodin Barbijeri ne može razočarat!

Dobar tek!

Tekst i fotografije: Dorotea Orlović

Komentari