Kako napraviti palačinke s limunom i makom?

99

Sastojci:

1 okrugla žlica bijelog šećera

1 žlica limunove korice ili više po ukusu

5 žličica maka

1 veliko jaje

3 žlice maslaca, plus još za tavu

3 žlice soka od limuna

1 šalica punomasnog mlijeka

1 1/2 šalice višenamjenskog brašna

1 žličica soli

2 žličice praška za pecivo

1/4 žličice sode bikarbone

kriške limuna (po želji)

Korak 1

Pomiješajte šećer i koricu limuna, pa promiješajte da se sjedini. Neka odstoji oko 15 minuta.

Korak 2

U posebnoj posudi umutite brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Ostaviti sa strane.

Korak 3

U zdjelu sa šećerom dodajte mak, jaje i otopljeni maslac, te dobro umutite. Dodajte limunov sok, mlijeko i mješavinu brašna. Lagano miješajte dok brašno ne nestane. Ostavite tijesto da odstoji 10 do 15 minuta prije upotrebe.

Korak 4

Zagrijte neprijanjajuću tavu na srednje jakoj vatri i obilno namažite otopljenim maslacem ili biljnim uljem.

Korak 5

Prebacite otprilike 1/3 šalice tijesta u tavu za svaku palačinku i pecite dok nekoliko mjehurića ne počne iskakati kroz površinu, 3 do 4 minute. Okrenite i pecite drugu stranu 3 do 4 minute. Poslužite odmah.

Komentari