Sastojci:
1 okrugla žlica bijelog šećera
1 žlica limunove korice ili više po ukusu
5 žličica maka
1 veliko jaje
3 žlice maslaca, plus još za tavu
3 žlice soka od limuna
1 šalica punomasnog mlijeka
1 1/2 šalice višenamjenskog brašna
1 žličica soli
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
kriške limuna (po želji)
Korak 1
Pomiješajte šećer i koricu limuna, pa promiješajte da se sjedini. Neka odstoji oko 15 minuta.
Korak 2
U posebnoj posudi umutite brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Ostaviti sa strane.
Korak 3
U zdjelu sa šećerom dodajte mak, jaje i otopljeni maslac, te dobro umutite. Dodajte limunov sok, mlijeko i mješavinu brašna. Lagano miješajte dok brašno ne nestane. Ostavite tijesto da odstoji 10 do 15 minuta prije upotrebe.
Korak 4
Zagrijte neprijanjajuću tavu na srednje jakoj vatri i obilno namažite otopljenim maslacem ili biljnim uljem.
Korak 5
Prebacite otprilike 1/3 šalice tijesta u tavu za svaku palačinku i pecite dok nekoliko mjehurića ne počne iskakati kroz površinu, 3 do 4 minute. Okrenite i pecite drugu stranu 3 do 4 minute. Poslužite odmah.
Komentari